
לא אחת מתעורר קושי בקרב אחד מבני הזוג, לעתים אף מדובר בחרדה שמלווה את אחד מן הצדדים במערכת היחסים. חרדות מהסוג הזה עתידות להופיע מצד בת הזוג אשר גדלה במשפחה בה אחד מן ההורים היה ניצול שואה והיא, במרוצת השנים, על אף ההכרה והניסיונות הרבים להימנע מכך, מצאה את עצמה במצב דומה לזה שהיה נתון בו אחד ההורים, מצב המלווה בחרדה קשה.
כיצד יעוץ זוגי יכול לסייע לאחד מבני הזוג להתמודד עם הקשיים האישיים שלו?
במסגרת של ייעוץ זוגי, בת הזוג יכולה לקבל הפניה מהיועץ להתחיל בסדרה של טיפולים אישיים עבורה, בהם היא תנסה להתמודד עם הקשיים המלווים אותה במערכת היחסים. כי הרי מדובר בקושי האישי שלה אשר יוצר מתיחויות בקשר הזוגי, ולא בקושי של בעלה. הקושי האישי הזה עתיד להיהפך לקושי משותף במהלך יעוץ זוגי.
המטרה במהלך הטיפול היא להביא את בת הזוג למצב בו היא מודעת לכך שבעיית החרדה היא למעשה בגדר הקושי האישי שלה. כמו כן הטיפול אמור להביא אותה למצב של הודאה בחולשתה ובהתאם לכך הודאה בצורך לטיפול פרטני ואישי.
השעה בה שני בני הזוג נפרדים האחד מן השנייה במסגרת של ייעוץ זוגי
כאשר הייעוץ הופך הלכה למעשה לטיפולי יותר ויותר, חלק נכבד מהפגישות יהיו מיועדות אך ורק עבור אחד מבני הזוג. המטרה היא כפולה, מצד אחד הייעוץ ינסה לסייע ולהעניק מקום נרחב לבעיות ולכאב אשר עמם נאלץ אחד מבני הזוג להתמודד, באופן ישיר. ומצד שני הייעוץ ינסה להעניק כלים ואמצעי התמודדות עבור בן או בת הזוג שנאלצים לחיות עם הבעיות והקשיים אשר מלווים את הצד השני במערכת היחסים, בעיות אשר הגיעו אליהם באופן חיצוני.
במהלך הפגישות ינסה היועץ לברר יחד עם בני הזוג עם אלו קשיים כל אחד מהם מתמודד. היועץ ינסה לקרב את בני הזוג להבנה הדדית הכרוכה בהבנה שבעצם לכל אחד מהם יש קושי, והדבר שאותו הם צריכים לאתר הוא כיצד לתמוך האחד בשנייה, על אף שלעיתים לא מדובר כלל בקושי האישי שלהם או בקושי אשר משותף לשניהם.